Extra’s

Naast de handige routing, waardoor men tafelgenoten niet langer hoeft te storen voor de juiste pagina, en de weergave van teksten in alle relevante vertalingen zijn er echter nog meer dingen die dit boek extra bijzonder maken om te hebben én om te geven.

Voorin de ‘De Brede Hagada’ vindt u een CD met alle gezongen onderdelen van de seder, met begeleiding van piano en viool, speciaal voor deze editie opgenomen. Deze prachtige muziekverzameling kan worden gebruikt als begeleiding tijdens de seder, maar ook om de melodieën te oefenen of gewoon om naar te luisteren. Bovendien is alle bladmuziek op de CD gezet.
Verhalen kunnen voor iedereen een andere betekenis hebben. Persoonlijke commentaren op de tekst van diverse auteurs, zowel uit moderne als traditionele hoek, nemen vanuit verschillende expertises of persoonlijk oogpunt de lezer mee in hun beleving van de teksten.
Kleurenillustraties, speciaal gemaakt voor deze hagada, refereren aan begrippen, citaten en emoties. Ze geven kleur aan deze uitgave

Ook vind je een snelstart-instructie, waarin in vijf heldere stappen de voorbereiding van de seder en Pesach wordt uitgelegd. Er staan korte biografieën van de belangrijkste rabbijnen in de hagada én de hele Misjnatekst over de seder, inclusief vertaling.